Велики четвртак, Велики петак и Велика субота у парохији првој мачковачкој, у храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама и у храму Преподобне Петке Параскеве у Миросавцима

Штампа
Категорија: ▼ Новости
Датум објављивања

У храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама, у четвртак Страсне седмице Великог поста, у вечерњим сатима служена је света служба Божија са читањем дванаест јеванђеља.
У овом храму служено је вечерње богослужење и на Велики петак. У току вечерње службе изнешена је плаштаница – символ погреба Христовог и Његовог полагања у гроб. Ова богослужења је служио пречасни Господин протојереј ставрофор Стево Јовић уз саслужење ђакона Синише Пајкановића.
Протојереј-ставрофор Стево Јовић     у својој  бесједи је истакао потребу размишљања, у овим страшним и великим данима, како ћемо изаћи пред  Васкрслог Христа? Који су прави дарови којим треба да дочекамо празник Васкрсења Спаситеља нашег, те да отворимо своје срце и дозволимо Свјетлости Христова Васксења да у њега уђе.
 Вјерници су се потом поклонили Христовом гробу и Плаштаници, и провукли испод Христовог гроба, а свештеник их је помазивао са светим уљем.
У Велику суботу у Миросавцима, у храму Преподобне Петке Параскеве, служена је Литургија Св. Василија Великог и том приликом вјерници Миросаваца и Милина Села су се причестили.

протојереј-ставрофор Стево Јовић

 

 

Tuesday the 22nd. Affiliate Marketing.